Trecerea la cele sfinte in postul Pastelui

Trecerea la cele sfinte in postul Pastelui Servicii Funerare NON STOP Bucuresti Ilfov Adysim

Despre ce influenta au dogmele bisericesti in ritualul de inmormantare sau de ce nu chiar incinerare, s-a tot spus. Cert este ca in functie de perioada din an cand are loc nefericitul eveniment se va tine cont de o serie de factori ce vor influenta major ceea ce tine de organizarea ultimului drum al defunctului.

Ce se intampla cu cei care trec in nefiinta in perioada de post premergator Pastelui? Exista credinte vechi ce se perpetueaza si din ideea ca ne dorim a crede in faptul ca in lumea de dincolo, nu poate fi decat bine. Spre exemplu, se spune ca cei care trec in nefiinta in aceasta perioada sunt oameni drepti, ale caror pacate sunt iertate si ca automat trec de-a dreapta Tatalui, avand drumul deschis catre Imparatia Cerurilor.

Credinte, superstitii si mod de organizare al unei inmormantari in postul Pastelui

Se crede ca Judecata de Apoi nu va mai fi puntea de trecere a sufletelor care ajung in ceruri intr-o perioada de post precum cea a Pastelui. Ba mai mult decat atat, se crede ca acestea ajung in Rai. O diferenta spusa din batrani este faptul ca cei ce mor in perioada de Saptamana Mare, adica cea premergatoare Pastelui, se vor chinui mai mult pentru a ajunge in Rai, asa cum insusi Hristos a patimit.

Pe de alta parte, fetele bisericesti spun ca ziua mortii nu are cum sa decida care va fi soarta unui suflet in viata de dincolo. Va conta la fel de mult viata pamanteasca si ce ce a facut acel suflet pentru a-si castiga un statut in Rai. Pomeniririle si slujbele pe care cei ramasi le organizeaza pentru defunct, ca parte din seria de servicii funerare pentru inmormantari – pomana oferita, mancare sau alte bunuri – continua sa fie o cale prin care un suflet este mantuit si salvat de la viata chinuitoare in lumea de dincolo.

Diferente in modul de inmormantare, conform cu perioada anului

Daca preotii imbraca anumite straie pentru a sluji la anumite momente bisericesti, atunci si inmormantarile au diferite abordari in functie de perioada din an in care are loc evenimentul. Iata care sunt cateva dintre acestea – de amintit ca in functie de zona de provenienta a tarii exista traditii ce se pastreaza, cu sau fara importanta din punct de vedere religios.

Nu se aduce fanfara la inmormantare – sunt preoti care spun ca de regula acest obicei nu este unul crestin si ar trebui evitat. Insa se pare ca mai cu seama in post, cand exista abtinere de la dans si petreceri in general, se pare ca fanfara este un element ce nu ar trebui inclus in planul de inmormantare.

Nu se alege un meniu altul decat cel de post – se stie ca mancarea este parte din tot acest ritual. Se ofera o gustare si bautura la priveghi, in toate cele 3 zile. De asemenea, in ziua inmormantarii, dupa inhumare mai exact, se organizeaza masa de pomana. Aceasta include si participarea preotului sau preotilor care au slujit si este musai sa fie de post.

In ziua de Paste nu se organizeaza astfel de procesiuni – de regula exista 3 zile de priveghere, in a 3 zi ce coincide cu ziua de inmormantare existand si nevoia de o slujba aparte oficiata de preot. Dar nu se poate considera gresit ca inmormantarea sa se intarzie pret de mai mult zile. Sunt si cazuri speciale, de repatrieri sau de pregatire a defunctului, ce aduna zile pana cand acesta va putea fi inmormantat cum se cuvine.

Asadar, daca ziua de inhumare ar urma sa fie in ziua de Paste, preotul va sfatui familia sa amane sau sa aleaga o data corespunzatoare.

Insa aparte de toate acestea, serviciile funerare raman aceleasi. Indiferent ca decesul survine in perioada de post sau la sarbatori mari, acesta va trece prin aceleasi etape de pregatire. Va asteptam pe pagina noastra pentru pachetele complexe de servicii aferente acestor momente.

Call Now Button