Parastasul – ce implica organizarea acestuia?

Amintirea unei persoane iubite care a plecat la cele vesnice va ramane adanc intiparita in inimile noastre, intrucat tot ce este material este efemer, insa nu si amintirile, emotiile, clipele si toate celelalte momente traite alaturi de acea persoana. Tocmai din acest motiv, inmormantarea reprezinta ultima ocazie in care mai putem face ceva pentru cel plecat dintre noi, iar traditia ne spune ca organizand parastate la anumite perioade de timp, aducem cinste defunctului.

Din fericire, si pentru aceasta responsabilitate exista firme de pompe funebre care se ocupa cu organizarea de parastase, iar noi ne numaram printre acestea. Adysim este o agentie funerara de incredere care pune la dispozitie o gama generoasa de servicii si produse, iar organizarea de parastase este de asemenea inclusa in lista noastra. Acestea au loc de regula in restaurantele riguros selectate cu care am stabilit parteneriate de colaborare, insa nu numai. Coliva nu lipseste din cadrul unui astfel de eveniment, alaturi de pachetele specifice, colaci, cozonaci si alte servicii de catering.

Totul se planifica cu mare grija, astfel incat sa inlaturam pe cat posibil situatiile nedorite, precum persoane care raman fara loc la masa sau numarul insuficient de pachete. Personalul nostru specializat in organizarea de parastase mizeaza pe calitatea alimentelor care vor ajunge in mainile participantilor, insa nu o neglijeaza nici pe cea a produselor folosite la preparea mancarii servite in timpul parastasului.

Lasa tot stresul organizarii parastasului pe seama unei echipe cu experienta

De regula, serviciul de organizare parastate implica alcatuirea unui meniu, in functie de dorintele familiei indoliate. Masa va fi servita dupa incheierea slujbei religioase tinute de catre un preot, fiind organizata in functie de numarul celor care iau parte. Cei specializati in astfel de servicii realizeaza de regula toate cumparaturile necesare, de la produse alimentare la bauturi. Se ocupa totodata cu prepararea felurilor de mancare, cat si cu servirea acestora. Simboluri specifice unui astfel de eveniment sunt colacii si coliva, care trebuie neaparat sa se regaseasca la orice parastas.

Ce reprezinta parastasul si cum se organizeaza acesta? Parastasul sau slujba de pomenirea a mortilor, dupa cum mai este denumit acesta, reprezinta prilejul cu care toti care l-au iubit candva pe defunct se aduna si se roaga pentru sufletul acestuia. Trebuie stiut totodata ca parastasul nu poate avea loc decat in anumite perioade din an. Conform practicii crestine, acesta se va organiza la 3, 9 si 40 de zile de la inmormantare. Ulterior, se va oficia in fiecare an, pana vor trece 7 ani de la momentul mortii.

Suntem specializati in organizari parastase si oferim consilierea adecvata, alaturi de indicatii si recomandari pentru ca totul se decurga ca la carte, conform planului. Cat priveste partea finaciara, aceasta nu este rigida, se va adapta in functie de preferintele si asteparile fiecaruia.

Perspectiva crestina asupra parastasului

Conform bisericii, cultul mortilor cuprinde seria de slujbe si randuieli bisericesti dedicate in cinstea celui care a trecut in nefiinta. Printre acestea de numara si parastasul, ocazie cu care se savarseste un act de milostenie in nume defunctului. Traditia crestina ne spune ca adevarata milostenie implinita cu acest prilej trebuie sa ajunga la oamenii care se afla cu adevarat in nevoie. Acest lucru nu poate deveni un fel de petrecere sau o reuniune la care sa ia parte numai membrii familiei, ignorandu-se de fapt scopul acestei randuieli – rugaciunea pentru cel raposat.

Cadrul in care loc un astfel de eveniment sobru nu este niciodata ales la voia intamplarii. Sunt recomandate acele restaurante decente, cu un decor simplu si o atmosfera care sa incurajeze rostirea rugaciunilor traditionale de catre preotul care oficiaza slujba. Acestea nu trebuie tulburate de diversi factori, precum muzica sau discutii nepotrivite.

Prin urmare, milostenia implinita in cinstea celui adormit trebuie sa fie facuta discret, fara fala sau din orgoliu, ci cu decenta si bun gust, avand credinta ca Dumnezeu va primi rugaciunile participantilor si la final, sufletul celui adormit isi va gasi locul in Imparatia Lui Dumnezeu.

De ce sa apelezi la noi pentru organizarea parastaselor?

Incercam sa oferim alternative convenabile din punct de vedere al locatiei, bugetului disponibil, calitatii produselor folosite, astfel incat parastasul sa decurga in cele mai bune conditii. Desigur ca ne consultam cu solicitantul, insa ne asumam intreaga responsabilitate a unui astfel de eveniment, iar experienta isi spune cuvantul.

Desigur, acesta este numai un serviciu din lista noastra, pe care le vei putea studia indelung accesand pagina www.servicii-funerare-nonstop.ro. Va oferim tot suportul in astfel de clipe de cumpana, deci ne puteti contacta oricand.

Call Now Button