Imbalsamarea – istoricul sau si aspecte de actualitate

Imbalsamarea istoricul sau si aspecte de actualitate Servicii Funerare NON STOP Bucuresti Ilfov Adysim

Atunci cand un om trece in nefiinta, corpul sau este supus iremediabil procesului de descompunere. Asta se intampla atat din cauza schimbarilor care se petrec in interior, cat si din cauza interactiunii cu mediul extern. Intrucat la noi funerariile se extind pe durata a trei zile, luarea unor masuri este necesara, respectiv se impune imbalsamarea. Este tehnica practicata din cele mai vechi timpuri – poate pe atunci cu alte intentii si scopuri.

De cand se practica imbalsamarea si ce insemnatate avea aceasta in trecut?

Ceea ce nu toti stiu este ca imbalsamarea constituie o practica veche ce a fost integrata in masurile luate dupa moartea unei persoane, pentru a pastra corpul intr-o stare potrivita si care sa nu constituie o amenintare pentru sanatatea celor din jur in decursul celor trei zile de funerarii.

Cunoastem de acum cu totii exemplul celor din Egiptul Antic, fiind de altfel si civilizatia care a pus bazele procesului de imbalsamare. Motivul pentru care faceau asta il constituia credinta lor in faptul ca trupul trebuie sa ramana intact cand cineva trece in nefiinta.

Desigur, tehnica nu vizeaza strict aceasta civilizatie, fiind intalnita si in cultura incasa sau cea a dinastiei Han, din China. Progresiv, tehnica imbalsamarii a fost preluata si utilizata si in Evul Mediu, respectiv si in perioada Renasterii. Mai ales nobilii recurgeau la acest proces, in semn de respect pentru cei trecuti in nefiinta.

Etapele pe care le presupune procesul de imbalsamare

Cand apelezi la servicii de imbalsamare, pentru ce platesti de fapt? Poate pe cei mai multi nu ii intereseaza cum se desfasoara procesul, insa in unele cazuri cunoasterea unor astfel de detalii poate fi necesara. Astfel, procesul vizeaza realizarea unor sarcini de care depinde conservarea corespunzatoare a trupului in urmatoarele zile pana la serviciul funerar. Sunt esentiale in acest proces cea de igienizare, de conservasre, prezentare si prezervare.

Se foloseste in prezent in cele mai multe dintre cazuri si se deosebeste de trecut prin faptul ca nu mai reprezinta o masura ce tine neaparat de partea religioasa. De asemenea se diferentiaza de tacticile din trecut si prin evolutia pe care a cunoscut-o, prin eficienta pe care o prezinta acum.

In fine, in speranta ca motivele pentru care este necesara imbalsamarea sunt acum cunoscute, iata ce presupune procesul.

Acesta se realizeaza prin introducerea de fluide special dedicate acestui scop, in corpul neinsufletit. Rolul lor este sa stabilizeze tesuturile, respectiv structura lor. De asemenea, stopeaza bacteriile in a consuma din tesuturi, acestea fiind de altfel prezente intr-un numar destul de mare.

Desi pare simplu, in fapt procesul reprezinta o sarcina destul de complexa, pe care e indicat sa o realizeze o persoana cu experienta, care stie cum trebuie procedat. De aceea recomandarea noastra este ca pentru aceasta misiune sa ai in vedere un profesionist.

Initial se injecteaza substante chimice dezinfectante in sistemul circulator, urmand eliminarea fluidelor din organism. Pasul urmator este acela de a spala corpul si igieniza. Solutiile antibacteriene sunt indicate de fiecare data.

Se poate concluziona ca motivul pentru care se realizeaza procesul de imbalsamare il constituie nevoia de a stopa dezvoltarea bacteriilor si actiunea lor.

Urmeaza realizarea proceselor de cosmetizare, specifice urmatoarei etape, de asemenea necesara. In cadrul acesteia se are in vedere aranjarea corpului pentru a-i imbunatati aspectul. Specialistii folosesc in acest sens fie machiaj, fie ceara. Partea barbateasca necesita tundere, barbierire, deci in cazul lor va fi mai mult de munca. Toate acestea sunt necesare in semn de respect pentru cel trecut in nefiinta, cosmetizarea fiind gestul ce va reflecta in timpul serviciului funerar onoarea decedatului.

Iata deci ca procesul de imbalsamare nu este de ieri, ci exista din vremuri stravechi, chiar daca pe atunci motivele erau strict religioase. Este necesar acum ca procesul sa fie efectuat in cadrul unui spatiu amenajat special pentru asta, unde sa existe ustensilele si substantele necesare. Asadar, includerea serviciilor de imbalsamare in lista cu lucruri de facut nu ar trebui sa fie optionala.

Call Now Button