Cum sa treci mai usor peste decesul cuiva drag?

depresie deces servicii funerare non stop bucuresti ilfov adysim.jpg

In fata mortii toti suntem singuri. De fiecare data cand unul dintre cei iubiti paraseste aceasta lume, familia si cunostintele sunt principalul si, de cele mai multe ori, singurul sprijin pe care il avem. Oricat s-ar incerca oferirea unui ajutor specializat celor care nu reusesc sa depaseasca pierderea cuiva iubit, sprijinul oferit nu atinge inca asteptarile celor mai multi. Prea putini sunt cei care stiu ce anume sa spuna si cand sa spuna persoanelor care trec printr-o astfel de suferinta.

Tineri sau batrani, ori de cate ori cineva drag moare, acest lucru ne afecteaza, mai ales daca relatia pe care am avut-o cu persoana respectiva a fost una stransa. Cazurile in care parintii isi inmormanteaza copiii si cele inversate sunt atat de frecvente incat multi cu greu gasesc o cale prin care sa se repuna pe picioare dupa un astfel de eveniment.

Acest lucru se intampla pe neasteptate. Cu siguranta oricine isi pune problema apoi ca poate ar fi putut sa prevada un eveniment tragic, insa aceste lucruri nu tin de noi. Chiar daca in timpul vietii cei dragi nu au avut o anumita functie, nu s-au facut cunoscuti prin fel si fel de descoperiri, prezenta lor linistitoare dispare odata cu plecarea lor si fiecare trebuie sa se identifice o modalitate prin care sa se umple golul pe care acestia l-au lasat.

Cum sa treci mai usor peste decesul cuiva drag servicii funerare nonstop bucuresti ilfov

Care este cea mai buna modalitate de a depasi pierderea cuiva drag?

Cu adevarat poate ca nimeni nu va putea sa lase in urma amintirea cuiva drag si nici nu este necesar acest lucru. Indiferent ca este vorba despre frate, sora, parinti, sotie sau prieteni, atunci cand pasesc spre celalalt taram, lasa un gol imens. Singurul mod in care vom putea depasi astfel de momente este prin pastrarea vie a amintirii acestora.

Fiecare poate sa ramana de la raposat cu momentele frumoase petrecute impreuna, poate alege sa tina cont de vorbele bune pe care i le-a adresat cel drag acum plecat si sa incerce sa lase de asemenea o amintire placut tuturor celor pe care ii cunoaste.

Nimeni nu poate sti cat mai are de trait. De aceea, ce ramane de facut este umplerea golului lasat de cei plecati cu amintirile frumoase din timpul vietii acestora. Cand suferinta este insa prea adanca, cel mai bine este sa optam pentru ajutorul unui specialist.

Cu toate ca lumea are prejudecati si orice decizie de acest fel este criticata, nimeni nu ar trebui sa puna pe plan secund sanatatea proprie. Cei care au pierdut pe cineva apropiat stiu cat poate fi de dificil sa se regaseasca, sa isi traiasca in continuare viata, stiind ca nu va mai avea acea persoana aproape.

Uneori acest tip de ajutor poate fi unica si cea mai potrivita solutie de a depasi o depresie, o stare interminabila de suferinta. Desigur, nimeni nu spune ca cei plecati trebuie uitati. Din contra, memoria lor poate fi cea care inca ne ajuta.

Unii vad doliul ca pe o pauza indelungata, nedorita, plina de durere, dar mai ales ravasitoare, pe care – vor sau nu – trebuie sa o aiba. De multe ori, moartea subita a unuia dintre cei iubiti ne da peste cap toate planurile pentru viitor, intreaga viata, asteptarile.

 

Call Now Button