Ce se intampla dupa moarte? Afla care sunt transformarile prin care trece corpul!

Ce se intampla dupa moarte Afla care sunt transformarile prin care trece corpul! servicii funerare non stop bucuresti ilfov adysim

Stingerea din viata a unei persoane nu inseamna ca in corpul acesteia nu se mai intampla nimic. Este foarte cunoscut faptul ca dupa ce persoana respectiva a decedat e nevoie sa se acorde o atentie deosebita si sa se actioneze in asa masura incat la procesul de inmormantare corpul sa se prezinte decent. Motivul? Se pare ca in cadrul organismului au loc diverse procese si transformari, modul in care functiile principale cedeaza fiind in mai multe etape.

In acest sens, vom prezenta in cele ce urmeaza, cat se poate de simplu, principalele transformari prin care trece corpul dupa moarte si de ce este nevoie sa se apeleze la imbalsamare.

Moartea poate fi un termen destul de vag, fiind practic un proces mai lung decat tindem sa ne imaginam. Simpla oprire a inimii din a functiona nu inseamna ca in interiorul organismului nu se mai intampla nimic, ba din contra – e ca si cum s-ar declansa un lant intreg de procese. Cum asa?

Ei bine, dupa ce inima se opreste din a mai pompa sange catre organism acesta nu va mai putea circula pe intreaga suprafata a corpului. Care este primul efect vizibil in aceasta situatie? Evident culoare pielii, care isi pierde din roseata si devine din ce in ce mai alba. Cu toate acestea, acest lucru este vizibil doar in partea superioara a corpului (in functie de cum este asezat), in partea inferioara acesta adunandu-se si formand numeroase pete datorita gravitatiei. De asemenea, fiindca nu mai este in miscare, sangele se va coagula si se formeaza diferite cheaguri si noduli. Aceasta este etapa care se mai numeste si lividitate cadaverica sau, in termeni mai stiintifici, livor mortis.

De asemenea, faptul ca sangele nu mai circula aduce de la sine si o scadere a temperaturii corpului, iar musculatura incepe sa devina din ce in ce mai rigida. Acum se explica de ce persoanei decedate trebuie sa i se aiba grija pozitiei corpului, acesta devenind teapan dupa doar cateva ore. Faptul ca este atat de rigid a dus la denumirea acestei etape rigiditate cadaverica sau rigor mortis.

Totodata, este cunoscut faptul ca sangele transporta in cadrul organismului diverse substante nutritive si oxigen, reusind in felul acesta sa sustina in viata toate celulele. Cum este si de asteptat, dupa ce inima nu mai functioneaza oxigenul nu va mai ajunge nici la celule, iar acestea vor muri si vor produce diferite enzime. Acest lucru favorizeaza dezvoltarea unui mediu proprice bacteriilor si ciupercilor, ceea ce va duce la procesul de descompunere.

Dezvoltarea microorganismelor in cadrul corpului poate avea loc intr-o perioada scurta de timp, motiv pentru care e nevoie sa se recurga la imbalsamare. Acest proces realizat post-mortem are scopul de a incetini descompunerea, de a scapa de mirosurile specifice si de a mentine corpului un aspect mai placut. Cu toate acestea, e important de stiut faptul ca procesul de imbalsamare nu are un efect de durata, acesta devenind ineficient daca trece mai mult de o saptamana.

In toata aceasta perioada corpul este umplut de amestecul de gaze produse de microorganisme, se va umfla, iar cu timpul tot ceea ce va mai ramane nu va fi decat oase. Acesta este modul prin care natura isi pune amprenta asupra ciclicitatii corpului nostru, fiind un proces firesc si ce trebuie sa fie inteles ca atare. Tot ceea ce putem sa facem este sa avem parte de o inmormantare decenta si un proces care sa reaminteasca cu drag de clipele vietii.

Call Now Button