Ce sa scrii pe coroana funerara

Acum este un obicei comun ca atunci cand participi la un priveghi sau la o inmormantare sa duci o coroana de flori, indiferent ca defunctul este o femeie sau barbat. Este chiar o impunere, un manifest de respect fata de amintirea defunctului. In general, cei care sunt rude cu acesta aduc coroana. Tipul de coroana funerara este aleasa mai mult dupa preferinte personale si culori pe care le considera fiecare potrivite.

Pana la un astfel de obicei, numai ce de rang inalt si mai ales cei din cadrul armatei erau omagiati cu coroane de flori. Acum insa, acestea sunt populare si accesibile, mai ales daca vorbim despre cele cu flori din plastic.

La fel de important precum aspectul este si ce mesaj alegi sa fie scris pe panglica cu care o coroana este adesea ornata. In caz contrar, poti opta doar pentru un buchet de flori, cu un numar par.

Mesaje de adio pe coroana funerara

In functie de relatia pe care ai avut-o cu defunctul, in functie de sentimentele ce te domina cu privire la aceasta pierdere, trebuie sa alegi un mesaj succint care te reprezinta. La sediul unei agentii de pompe funebre si in cadrul magazinului nostru exista si sugestii, dintre care cei interesati pot alege, mesajul putand fi si personalizat, pe loc.

Iata si cateva sugestii:

 • Nu te voi uita niciodata.
 • Ramai in amintirea si sufletele noastre.
 • Odihna vesnica.
 • Regrete eterne.

Exista o varietate de astfel de mesaje, dar nu oricare este potrivit. Pana la urma scopul este acela de a transmite condoleante familiei si indirect, de a scrie un mesaj de regret fata de evenimentul nefericit. Iata cateva optiuni in functie de ceea ce iti doresti sa transmiti:

 • Mesaj funerar respectuos

Cu parere de rau.

Odihneste-te in pace.

Sincere regrete.

 • Mesaj funerar de iubire

 

Te vom iubi mereu.

Adio, inger drag.

Cu sufletul indurerat.

 • Mesaj funerar de regret

Un ultim ramas bun.

Un pios omagiu.

Cu adanca durere.

In unele cazuri, din respect sau tinand cont de relatia apropiata cu o anumita familie sau un anumit cerc de persoane, coroana funerara este oferita din respect, desi nu cu defunctul in mod direct sunteti cunoscuti. Spre exemplu, va aratati sprijinul deplin fata de familia indoliata a unui partener sau prieten. In aceste cazuri mesajul de pe panglica poate viza acest context si va putea fi de genul: alaturi de voi, va suntem alaturi in durere etc.

Detalii

Nu este neaparat sa fie scris si numele defunctului. Sunt si mesaje pe coroane funerare ce au ca scop sa scoata in evidenta ca defunctul avea statut de tata, sot, bunic etc.

Adresarea directa este permisa.

Se va mentiona numele celor care depun coroana de flori. Poate fi vorba de o persoana, familie sau un colectiv si se va mentiona ca atare: din partea… sau chiar si fara un astfel de detaliu. Tineti cont ca panglica in cauza este de obicei prinsa la mijloc si sta pe laterale, de unde si impartirea spatiului, pe o parte mesajul si pe cealalta semnatura celor care ofera coroana.

Panglica este de obicei alba, mesajul va fi scris de mana, cu marker negru, ca semn al doliului. Nu va trebui sa cumparati nimic separat, caci pretul unei coroane de flori include si acest accesoriu.

Orice mesaj poate fi inscris. Consultati insa specialistii nostri privind incadrarea textului – nu trebuie sa fie prea lung sau greu de citit, cu litere inghesuite. Iata si alte sugestii de mesaje:

 • Pentru totdeauna in gandurile noastre.
 • Lacrimile nu-mi ajung sa iti plang plecarea.
 • Durere nemarginita.
 • Pentru familia indurerata.
Call Now Button