Cat timp tinem doliu si ce nu avem voie sa facem in aceasta perioada

Moartea unei persoane apropiate ne marcheaza indiferent daca aceasta era inevitabila in cazul acesteia. Suntem indurerati, iar nimeni si nimic nu o mai aduce inapoi. Ne impacam cu ideea si incercam sa trecem peste, pentru ca alta solutie nu exista. In acest articol insa ne-am propus sa discutam despre un subiect care continue sa creeze confuzie in randul oamenilor si anume perioada doliului.

In general, perioada in care se tine doliul nu are prea multe referinte concrete. Insa, exista obiceiuri care indica faptul ca doliul ar trebui sa fie tinut timp de 40 de zile sau chiar un an intreg, in unele cazuri. Doliul se refera la suferinta pe care o simtim atunci cand pierdem o persoana draga prin moarte. De asemenea, doliul poate fi exprimat prin tristetea resimtita in aceasta situatie si prin vestimentatia neagra purtata pentru a arata durerea.

Ne-am propus sa detaliem in cele ce urmeaza si sa facem “lumina” in legatura cu acest obicei. Totodata tinem sa va precizam ca in aceste contexte nefavorabile va puteti baza pe noi si pe serviciile noastre.

Cat timp se tine doliu?

Din pacate, Biserica Ortodoxa nu ofera informatii precise cu privire la perioada de doliu. In mod obisnuit, perioada de doliu este considerata a fi intre 40 de zile si un an, asa cum am mentionat la inceputul acestui articol.

De obicei, aceasta perioada de doliu este respectata de catre persoanele care nu sunt rude cu decedatul. In schimb, rudele de sange si persoanele foarte apropiate ale decedatului sunt obligate sa respecte un doliu de un an sau chiar mai mult, atata timp cat este necesar.

Perioada de doliu poate fi, de asemenea, legata de perioada de recuperare dupa o pierdere suferita. Este probabil sa fie nevoie de o perioada considerabila de timp pentru a ne reveni, chiar daca pierderea persoanei o vom resimti toata viata. Cand simtim ca viata a revenit la normal, putem considera ca perioada de doliu s-a incheiat.

Ce nu avem sa facem atunci când tinem doliu?

Cum probabil stii, exista mai multe restrictii pe care trebuie sa le respecti in timpul doliului. Aceste restrictii nu trebuie impuse, deoarece nu vei avea tendinta sa faci aceste lucruri in mod natural.

In alte cuvinte, in timpul doliului, nu este indicat sa participi la evenimente sociale sau la diverse evenimente in care se bea alcool. Daca este musai necesar, te poti imbraca in negru si poti sa nu iei parte in mod direct la festivitati. Conform unui obicei mai vechi barbatii nu trebuie sa-si rada barba timp de 40 de zile dupa inmormantare.

Perioada de doliu reflecta trairile emotionale asociate cu pierderea suferita si poate avea un impact terapeutic important. Doliul se bazeaza pe respect si regret si trebuie sa fie respectat cu rigoare, sentimentele traite conducand la adoptarea unui astfel de stil de viata dupa pierderea unei persoane dragi.

In acele momente delicate trebuie sa stiti ca va puteti baza pe serviciile Adysim si pe personalul nostru calificat pentru a reusi sa treceti cu bine. Detalii gasiti in pagina noastra servicii-funerare-nonstop.ro.