Valoarea ajutorului de inmormantare a crescut cu 1000 de lei in 2019

pachete servicii funerare non stop bucuresti ilfov adysim

Pierderea unei persoane apropiate este un moment tulburator si apasator. Pe langa faptul ca sunt sentimente puternice de gestionat, sunt si foarte multe lucruri de facut intr-un timp foarte scurt, iar cheltuiala este una considerabila.

Ajutorul de deces a ajuns la 5.163 de lei

In martie anul acesta, statul a marit ajutorul de inmormantare acordat celor aflati in impas. Astfel, de la 15 martie, ajutorul de deces este in valoare de 5.163 de lei pentru cei asigurati si pensionari, respectiv de 2.582 de lei in cazul unui membru al familiei celui asigurat sau al pensionarului.

Trebuie sa stiti ca in orice situatie, fie ca persoana decedata era sau nu pensionara, banii sunt acordati de Casa Judeteana de Pensii. Beneficiarii acestui ajutor sunt, dupa caz, sotul supravietuitor, parintele, copilul sau tutorele legal. Exista situatii in care aceste persoane nu sunt prezente si, in acest caz, banii sunt acordati celui ce prezinta dovada ca a facut toate cheltuielile pentru inmormantare.

Exista si situatia in care decedatul nu a avut calitatea de asigurat sau pensionar. Atunci ajutorul de deces va fi primit de catre un membru al familiei acestuia ce beneficiaza de asigurare sau pensie. Suma acordata de stat intr-o astfel de situatie este de 2.582 de lei, iar cei care pot pretinde ajutorul sunt: sot sau sotie, copii, persoane aflat in plasament si nu au implinit 18 ani (primesc dispensa pana la varsta de 26 de ani daca sunt inca in timpul studiilor la acel moment), copii care sufera de o incapacitate ce nu le poate permite sa munceasca, parinti sau bunici ai unuia dintre soti.

Ajutorul de inmormantare poate fi acordat de catre angajator (in cazul mortii asiguratului sau al unui membru al familiei acestuia), de catre agentiile teritoriale de ocupare a fortei de munca (in cazul decesului unei persoane aflata in somaj sau al unui membru al familiei) sau de Casa de Pensii.

Actele necesare pentru obtinerea ajutorului de deces

Pentru a intra in posesia banilor de inmormantare este nevoie de o serie de documente:

  • Cerere pentru acordarea ajutorului
  • Certificatul de deces, in original si copie
  • Actul de identitate al celui ce face solicitarea, in original si copie
  • Actele care sa dovedeasca gradul de rudenie cu persoana decedata, in original si copie
  • Dovada, in original si copie, ca cel care solicita ajutorul a acoperit cheltuielile de inmormantare

Firma noastra va este alaturi in momentele dificile. Putem face in locul dumneavoastra toate demersurile pentru incasarea banilor si va oferim serviciile complete, pachete de care este nevoie in astfel de situatii.

Va punem la dispozitie pachete funerare variate, pentru toate posibilitatile financiare. Oferim pachete funerare pentru pensionari la preturi sub valoarea ajutorului acordat de stat, astfel ca primiti si bani inapoi pe loc. Oferim si pachete funerare de lux, pentru cei care isi doresc. Si nu uitati ca va suntem alaturi in orice clipa. Oferim servicii funerare non-stop, un membru al echipei fiind mereu la dispozitie.

 

Call Now Button