3 motive sa alegi repatrierea si nu inmormantarea in tara straina

Servicile de repatriere sunt necesare pentru a putea duce la bun sfarsit o inhumare clasica, traditionala. Va presupune preluarea defunctului din orice tara din Europa si transportul acestuia in orice localitate din Romania. Dupa cum bine stiti la Adysim veti gasi disponibil acest serviciu.

In randurile ce urmeaza ne propunem sa va prezentam 3 dintre motivele pentru care ar fi bine sa alegeti serviciile de repatriere Adysim in locul unei inmormantari in tara straina.

#1 Mentineti traditia funeraliilor

In stil clasic, traditional, toata comunitatea se alatura familiei indoliate in astfel de cazuri. Sunt poate si cazuri ale celor din medii rurale unde pastreaza cu sfintenie anumite obiceiuri si deplangerea defunctului implica un ritual intreg. Sau pur si simplu pentru ca dorinta celui trecut in nefiinta este de a fi inmormantat in cripta famileii sau langa mormantul celor din familia sa.

#2 Cultura, traditie

Daca luam in calcul si aspectele financiare si de logistica, este mai costisitor pentru familia indoliata sa se deplaseze in strainatate pentru inhumare. In plus, in tari straine sunt alte legi, alte ritualuri, alte posibilitati de realizare a unei inmormantari.

Este de-a dreptul frustrant pentru familie sa nu i se permita sa respecte traditiile si obiceiurile legate de inmormantarea unei persoane dragi. Este ca si cum ai dezradacina pe cineva, e ca si cum ai face uitata identitatea culturala a persoanei respective.

#3 Conteaza acum, conteaza si peste ani

In cultul romanilor, indiferent de diferenta de religie, exista bine inradacinata aceasta idee a pomenirii. Stim foarte bine ca romanii fac pomana la intervale de timp specifice – la 3, 6, 9 si 40 zile, la jumatate de an, un an si ulterior din an in an. Conteaza acum pentru familie si pentru cei ramasi sa existe acces la locul de veci. Sa fie vizitat si bine ingrijit. Sa aminteasca de cel sau cea care a fost si a trait.

Sfaturi pentru cei care opteaza pentru repatriere

Poate fi solicitata decontarea de la stat – acel ajutor de inmormantare se acorda celor care au statut de asigurat, fie ca sunt pensionari sau nu, conform legii celor care sunt asigurati social. Pentru ceilalti, poate fi solicitat ajutor de inmormantare de catre un membru al familiei, suma este  mai mica. Am discutat aici pe blog despre cum se acorda acest ajutor de inmormantare in 2023.

Aveti nevoie de capac frigorific – uneori repatrierea este ingreunata de legi sau situatii legale diverse, in functie de conditiile decesului. Asadar pot fi situatii cand de la data decesului si pana cand defunctul ajunge acasa la familie sa treaca mai bine de doua saptamani. Aici serviciile funerare profesionale fac o mare diferenta. Avem masini de transport funerar pentru ca defunctul sa fie mentinut foarte bine, sa fie respectate conditiile optime de conservare si igiena. Recomandam inchirierea unui capac frigorific, indiferent de perioada de timp din an, pentru ca pana la ziua inhumarii trupul neinsufletit sa fie pastrat bine.

Daca aveti nevoie de servicii de repatriere va asteptam in pagina noastra cu detalii sau contactati echipa noastra.